2014. április 1., kedd

Kampány 2014: Várkert bazár, zenés-táncos építőipar

Hatalmas kihelyezett hangszorókon dübörög a Pink Floyd, nyilvánvalóan a Várkert felújításán dolgozó munkások komfortérzetének növelése érdekében.

A Várkert Bazár megújult épületegyüttesét április 3-án, nyilvános avatóünnepség keretében adják át a közönségnek, majd ezt követően április 6-ig tartó programsorozattal ünneplik a kétszáz éve született tervezőt, Ybl Miklóst, és a megújult műemléket.

Mérhetetlen nagy adósságot törlesztünk ezen az avatóünnepségen a Várkert Bazár átadásával saját fővárosunkkal és saját nemzeti közösségünkkel szemben.

– hangoztatta L. Simon László, a Várkert Bazár megújításával megbízott kormánybiztos az átadás részleteiről tartott szerdai sajtótájékoztatón.

Elmondta, hogy jelenleg még több mint 800 ember dolgozik a helyszínen, azonban egy hét múlva a fejlesztés első üteme teljese befejeződik. Miután Orbán Viktor miniszterelnök átadja az épületet, három napos ünnepi rendezvénysorozat veszi kezdetét a Bazár területén és több fővárosi helyszínen az Ybl-bicentenáriumhoz kapcsolódóan. (index.hu)




Cím: 1013 Budapest, I. kerület, Ybl Miklós tér 2-6. szám alatti, a budapesti I. kerületi ingatlan-nyilvántartásban 6452/2 helyrajzi számú ingatlan (Várbazár)
1874 Reitter Ferenc fölveti, hogy egy nagyszabású üzletházzal kellene megkoronázni a déli Duna-partot, és egyúttal feljárást nyitni a Várkerten keresztül a királyi palota felé.

1875 Ybl Miklós megbízást kap a tervezésre.

1883 Elkészül a nagyszabású épületegyüttes, a két bérház között a bazár üzletei szinte belesimulnak a hegyoldalba. A kereskedők azonban hamarosan tönkremennek, a helyiségekbe előbb a Történeti Képcsarnok költözik be, majd szobrászok és festők foglalják el a tágas, világos termeket. (népszabó)


Nincsenek megjegyzések: