2014. január 25., szombat

Lehetett volna más a világ: Bringás felvonulás az Óbudai-szigetért

Teccett volna nem segget vakarni a tv előtt a kocsmában.
Az óbudaiak érdektelenségén megbukott a civil önvédelem.

2006:

Ha nem akarod, hogy az Óbudai (Hajógyári) szigeten, Budapest harmadik legnagyobb parkja mellett, a külföldről ideutazó felső tízezer számára kialakított luxus mulatónegyedet, magánvárost építsenek, újabb zöldterületpusztítás árán, akkor gyere velünk szeptember 7–én, 17 órára az Óbudai-szigetre, a Nagyrétre.

Innen erre megyünk tovább:Óbudai sziget, nagyrét – Mozaik u. – Szentendrei út – Pacsirtamező u. – Perc u. – Lajos u. – Tímár u. – Árpád fejedelem útja – Szépvölgyi út – Lajos utca – Nagyszombat u. – Szőlő utca – Vörösvári út –

HIRDETÉS
Szentendrei út – Akác köz – Búvár utca – Miklós utca – Vöröskereszt utca – Harrer Pál u. – Fő tér
Menet közben is csatlakozhatsz!

Arra kívánjuk a III. kerületben élőket buzdítani, hogy a szeptember 10-ei népszavazáson mondjanak
NEM-et
a szabályozási tervre, mely az építkezést lehetővé tenné és adjanak esélyt, hogy Óbuda zöld szíve zöld maradhasson.

Hozz magaddal sípot, légkürtöt, kereplőt és egyéb hangkeltő eszközöket!

A rendezvény szervezői:
Szigetvédők Egyesület
Élőlánc Magyarországért
Budapest Társaság
Civilek Szövetsége a Kerületért




A Hajógyári sziget déli 32 hektáros területének - rajta a római-kori palotának helyt adó ingatlannak - a tulajdonosi jogait gyakorló Hajógyári Sziget Vagyonkezelő (HSZV) Kft. 66,79 százalékos tulajdonát 4,6 milliárd forintért eladták eladták a Plaza Centers akkor még száz százalékos tulajdonában álló Erconer Gazdasági Szolgáltató Kft.-nek, amelyben később az MKB Bank 50 százalékos tulajdonrészt szerzett. A HSZV-t az új tulajdonosok nem sokkal a vásárlás után átalakították és átnevezték Álomsziget 2004 Ingatlanhasznosító Kft.-vé.

Az APEH-től a plázákig
Az Álomsziget 2004-nek jelenleg 15 tulajdonosa van, a kisebbségi tulajdonosok között találjuk a felszámolás alatt álló Cooptouristot, a Nádudvari Agráripari Szövetkezetet, egy ciprusi off-shore céget, az Épszer Rt.-t és az APEH Szabolcs-Szatmár-Megyei Igazgatóságát is. A cégnek két meghatározó tulajdonosa van, a többségi, és így közvetlen irányításra alkalmas Ercorner mellett jelentős befolyással rendelkezik benne a watford-hartefordshire-i bejegyzésű Obuda Investment Limited is. A Plaza Centers Europe elnöke, Shmuel Sammy Smucha 2004. májusa óta az Álomszigetnek is az egyik vezető tisztségviselője.

A Hajógyári szigeten az Álomsziget 2004 Kft. a fő tulajdonos előéletéhez - a Plaza Centers csaknem húsz magyarországi bevásárlóközpontot épített, köztük a Duna Plazát - nagyszabású, ám az érintett szakértők szerint több pontból is aggályos beruházást tervez. A volt hajógyár területére tervezett fejlesztési elképzelések megvalósítását a sziget tavaly decemberre elkészített szabályozási terve tartalmazza. (index, 2006)

Nincsenek megjegyzések: