2014. január 10., péntek

L. Ron Hubbard: Háború a Földön (Napi olvasnivaló)

Könyvajánló kedves olvasónk, Ufópista Zdurbele klaviatútájából.



kep forrasa: artsfuse.org
Igen, igen, igen, a szcientológus. De nem ezért akarjuk fejbedobni egy fröccsentett Szűz Mária szoborral, hiszen ufókban hinni ugyanolyan tiszteletreméltó (vagy nem), mint a szülés után megmaradó/újranövő szűzhártyában, amiben a vaginológus vallások hardcore hívei szilárdan hísznek. Naugye.

Hanem ilyesmiért, ilyen elbaszott sci-fi könyvért kapna egy ledekkel díszített Jézusos feszületet L. Ron Hubbard. Ha feleannyira jó sci-fi író lett volna Hubbard, mint amilyen ötletesen mozgott a vallásbizniszben, már Kerényi Imre is kiadná a könyveit. A II. WH szintjén mozog a történet a fegyvereket tekintve, az emberiség nagyját kiirtják a csúnya cicák, de a vidéki jófiú elindul és segít kitörni a kőkorszakból a túlélőknek, egyúttal legyőzik, sőt kiirtják a galaktikát uraló rosszakat. Nem egy Asimov, hanem űroperett, rengeteg áltudományos halandzsával. L. Ron Hubbard szerint a világ.


Néhány kiragadott idézettel szeretnék kedvet csinálni ehez a manipulatív hülyeséghalmazhoz:

1. A Hitgyülis Németh Sándor talán L. Ron Hubbardról koppintotta a pénzlejmoló seftjét: utáld a nácikat és akkor sokak szemében rossz ember nem lehetsz.





Honnan hallott Lars egyáltalán Hitlerről? A családja Svédországból származott, és mindannyian műveltek voltak. Mi több, az apja miniszteri posztot töltött be. Voltak régi könyveik, melyeket az egyház tartott épen, s a “Birodalmi Tájékoztatási Minisztérium" adott ki svédül nagyon egyszerű, érthető és lelkesítő nyelven. Ezekből kiderül, hogy csak a tiszta árják lehetnek valóban igaz emberek, s ezek nem lehetnek mások, mint a svédek. A többi törzsből származott emberek nagy része gúnyt űzött ebből a szent hitvallásból, ám valaha ez volt a svédek államvallása!

 Jonnie megvetette Larst. Sok svédet ismert, valamennyien jó emberek voltak, Lars szavaiból azonban kihallatszott, hogy még az övéi is megvetik.


2. WTF "földhullámok":


Sokkal bonyolultabb lesz a jelet az akadémiára továbbítani. A megoldás: földhullámok. Abban különböznek levegőbeni társaiktól, hogy csak a földben terjednek. Az adó- és a vevőantenna is egy-egy földbe szúrt rúd. Ezek a hullámok más hullámsávon terjednek, így nem áll fenn annak a veszélye, hogy bárki is észlelné őket. Mivel a psziklók ezeket a frekvenciákat nemigen használták, lázas alkatrészgyártásba kellett kezdeniük, hogy a hagyományos rádióhullámokat földhullámokká tudják alakítani.

3. Egy ősi, a galaktikát elfoglaló civilizáció vicces anakronizmusa (a könyv 1980-ban jelent meg, a csuklón hordható kvarcóra 1960-as években):

A hatalmas pszikló karóra kerregve számlálta a visszalévő perceket és másodperceket.

4. A periódusos rendszer forradalmi átértelmezése L. Ron Hubbard által (ez a csávó vajon hol tanult meg írni? Suliban nemigen fordulhatott elő)

 Az emberi civilizáció az oxigénre és a szénre alapozta az egész rendszert, gondolom azért, mert ezek voltak számukra a legfontosabb elemek. Az ember egy szén-oxigén motor. De a pszikló anyagcsere egészen más, más elemeket éget el a szervezetük, hogy energiát nyerjen belőlük, így hát a pszikló periódusos rendszer különbözik a földitől. Ráadásul a psziklók számtalan csillagrendszerben megfordultak már, ismernek olyan fémeket és gázokat is, amelyekről a földi tudósok még csak nem is hallottak.


- Az őseink azt is kihagyták a számításból, hogy a mag és a héj, illetve a héj-héj közötti távolság nem elhanyagolható szempont. Nem jöttek rá, hogy ha változik a mag és a héjak közti távolság, akkor változik az elem is. Érted?



5. A jó szcientológus vitaminokkal gyógyítja magát:


Beadta neki a szulfaport egy pohár vízzel. A jó karjába döfött egy tűt, és vadul belényomott egy adag B-komplexet. Megmérte a lázát és a pulzusát. - Tökéletesen jól van! - Mintha megvádolta volna.


6. Hubbard otthonosan mozog a közgazdaságtan és bankgazdálkodás területén, viszont valamiért nagyon megorrolt Keynesre.
 

Mr. Csungnak teljesen igaza volt! Ez egy nagyon kifinomult területe lehetett az ősi, földi életnek. És ha valaki tévedett, mint egy Keynes nevű dilis, akire mindenki dühös volt, akkor valóban minden a feje tetejére állt. Jonnie azt találta a könyvekben, hogy az állam az emberekért van. Gyanította korábban, hogy ennek így kell lennie. Minden egyén dolgozott és dolgokat állított elő, amit más dolgokra cserélt.

7. Hubbard az építészetről (tessék megnézni a szcientológusok főhadiszállását, Sztálin elvtárs megnyalná a Ceausescut):

Röviden: a “modern" olyan építészet volt, amely nem számított annak, hanem olcsó lehetőség volt arra, hogy az ember szemetet hajítson a levegőbe és pénzt kapjon érte. Könnyebb pénzzel lebonyolítani, de a pénzzel manipulálni is lehet.


Super Power Building
Super Power Building, a scientológia központja egyben a legnagyobb épület Clearwaterben (Florida)
(forrás: wiki)


8. Vírusokból felépülő szervezet, Hubbard, a biológus, odabasz:

 Nem tudunk eleget a psziklóbetegségekről - mondta Jonnie-nak - és a hulláik, bomló állapotban, rendkívül fertőzőek lehetnek. Vírusokból épülnek fel és lehet olyan vírus is bennük, amelyik kisebb a többi vírusnál.

9. Hubbard, ápolti poziciójából kifolyólag, erősen utálta a pszichiátereket:

- A hatalomhoz jutott vásári csőcselék tagjaiból lettek a “katriszt"-ok. Ez azt jelenti “elmeorvos". Tehát a lények “psziklók" vagy “agyak", a “katriszt" vagy “elmeorvos" pedig az igazi, rejtett irányító testület. Az összes gyermeket ők tanították. Ellenőriztek minden állampolgárt. Elnyomták a vallást. Megszabták mindenkinek, hogyan gondolkodjon.

stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb stb



Innét elolvashatja a könyvet, ha szeretné elfárasztani az agyát




Nincsenek megjegyzések: