2014. január 5., vasárnap

Esti filmajánló: Átnevelőtábor (teljes film, Boot Camp)

Hogyan játszuk ki egymás ellen a magyarokat társadalom tagjait, hogy uralkodhassunk az atomizálodott, egymást gyűlölő szolgákra hullott tömegen, mint alattvalóinkon, mindörökkön-örökké, ámen. Nácigyár, komcsigyár, agymosás, tekintélytisztelő, engedelmes, fegyelmezett alapanyag a totalitárianizmus, a szolgaság rendszere számára. Önnön aljasságunk, gyávaságunk, ostobaságunk megakadályozza, hogy felismerjük igazi ellenségeinket. Korrupció, prostitúció, árulás, gyilkosság az általunk földi pokollá tett Édenben, egy Csendes-óceáni szigeten. Mindenkiben ott lapul a féreg kápó, a sunyi kollaboráns, de némelyekből akár hősök is lehetnek. Lehetne más a világ, ha elég sokan így akarjuk.

Fogjunk össze, felnőtt gyermekek, mert csak a filmekben nyeri el a Gonosz méltó büntetését, csak összefogva kergethetjük el a Magyarországot és a világot túszul ejtő politikusokat és más vérszipoly banditákat.



Átnevelő tábor
(Boot Camp)

színes, magyarul beszélő, kanadai-amerikai thriller, 2007

rendező: Christian Duguay
forgatókönyvíró: Agatha Dominik
operatőr: Christian Duguay
zene: Normand Corbeil
vágó: Sylvain Lebel

szereplő(k):
Gregory Smith (Ben)
Mila Kunis (Sophie)
Peter Stormare (Norman Hail)
Christopher Jacot (Danny)
Regine Nehy (Trina)



ajánlott:
Das Experiment
A gyerekek szigete
1984

Ps: a film mondanivalóját némiképpen tompítja, hogy a szadista katona archetípusa nem igazi katona, hiszen katonaszökevény, a lágervezető pszichiáter meg a neten vásárolta a diplomáját, tehát nem is igazi pszichiáter.

Nincsenek megjegyzések: