2013. június 6., csütörtök

Napi agyfasz: A kormány egy másik Kárpátia zenekart akart kitüntetni



EZEK HÜLYÉK, BAZMEG!!!!

BAZMEG!!!! BAZMEG!!!! BAZMEG!!!! BAZMEG!!!! BAZMEG!!!! BAZMEG!!!! BAZMEG!!!! BAZMEG!!!! BAZMEG!!!! BAZMEG!!!! BAZMEG!!!! BAZMEG!!!! BAZMEG!!!! BAZMEG!!!! BAZMEG!!!! BAZMEG!!!! BAZMEG!!!! BAZMEG!!!! BAZMEG!!!! BAZMEG!!!! BAZMEG!!!!

Engedjetek kivándorolni, vagy fogjatok le.

Ha Önnek még kételkedett benne, hogy ezt az országot félkegyelmű seggarcok irányítják, akkor tessék, a 444!!! utánajárt.

Az EMMI azzal indokolta Petrás János Arany Érdemkereszt-kitüntetését, hogy moldvai zenét játszó együttesével népszerűsítette a táncház-mozgalmat.
Csakhogy az egy másik Kárpátia, a Kárpátia Folkműhely, amelyben Palya Bea énekelt.
Ráadásul részben épp a szkinhed nemzeti rockzenekar miatt oszlottak fel.
Az alábbi képek között 1 különbség van:

Petrás János
szkínhed

népzenész
frissítés:

Nyílt levelet írt Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének Bolya Mátyás, a Kárpátia Folkműhely alapító tagja azért, hogy megfelelő indoklással alátámasztva tisztázzák a félreértést: melyik Kárpátia zenekart akarták kitüntetni.

"2013. március 15-én a Kitüntetési Bizottság természetesen tisztában volt azzal, hogy Petrás Jánost, a Kárpátia zenekar tagját javasolja a Magyar Arany Érdemrend polgári tagozatára" – ezt közölték csütörtökön késő este az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Napközben a 444.hu írt arról, hogy a összekevertek két Kárpátia nevű együttest, és a táncházas helyett a szélsőjobboldal egyik kedvencének énekesét tüntették ki március 14-én.

A Kárpátia Folkműhely alapítója, Bolya Mátyás, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, az MTA BTK Zenetudományi Intézet munkatársa nyílt levélben reagált a történtekre azt kérve, hogy tisztázzák a félreértéseket.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának indoklását olvasva Bolya Mátyás is egyértelműnek találta, hogy a leírtaknak semmi köze Petráshoz, hiszen az a Kárpátia Folkműhely munkásságáról szól, szó szerinti átvétel Bolya honlapjáról.

"Amennyiben az indoklásban olvasható szellemi teljesítmény alapján ítélték meg a kitüntetést, akkor az az egykori Kárpátia Folkműhely tagjait illeti. Ha viszont a kitüntetett személye a helyes, akkor kérem, hogy hivatalos csatornái segítségével tájékoztassa a nyilvánosságot a tévedésről, és nevezze meg Petrás azon érdemeit, amelyek alapján jogos a méltatás" – olvasható a nyílt levélben.

Bolya kifejti, hogy mivel egykori zenekarának tagjai a mai napig aktív részesei a hazai és nemzetközi zenei életnek, számukra a szakmai hitel megőrzését jelenti a fent részletezett félreértés tisztázása.

Így indokolt tévesen az Emmi

"A Kárpátia zenekar 1997-ben alakult, de tagjai már ismert, 1990 óta táncházi és koncertező zenészek, több év itthoni és külföldi tapasztalatával. Alapvetően Moldva táncait és dalait játsszák, melyek mára kiegészültek – a közelebbi és távolabbi – környék népzenéivel Bukovinától Törökországig" – olvasható az Emberi Erőforrások Minisztériumának indoklásában, melyben arról írnak, miért tüntették ki március 14-én Petrás Jánost, a nemzeti rockot játszó, a Magyar Gárda indulóját is szerző Kárpátia énekesét a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatával.

A 444.hu egy olvasója kérte a kitüntetés indoklását a Miniszterelnökség Kitüntetési Főosztályától, ők továbbították neki az Emmi előterjesztésének másolatát. Ebből derült ki, hogy a portál szerint fatális hibát vétett Balog tárcája, mert összekeverte a "táncház mozgalom harmadik generációjához tartozó" Kárpátia Folkműhelyt a nemzeti érzelmű Kárpátiával, így a díjat rossz embernek adták.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szűkszavú közleményt adott csütörtökön késő este, amelyben azt írták: a kitüntetési bizottság tisztában volt azzal, hogy Petrás Jánost, a Kárpátia zenekar tagját javasolja a Magyar Arany Érdemrend polgári tagozatára. A kitüntetési javaslat előterjesztését tartalmazó akta indoklásában azonban valóban adminisztrációs hiba volt – tették hozzá, részletek nélkül. (hvg)

Nincsenek megjegyzések: