2011. február 19., szombat

Tornado Csocsó Klub

.a kép nem a Tornádó Csocsó Klubban készült.
.Gyurcsány sohasem tenné be ide a lábát.
.a kép csak a kedves olvasók figyelmének felkeltését szolgálja.
.olcsó, mi?
.a kép az A38 hajón, a Magyar Narancs házibuliján készült.
.Schiffer is ott lábatlankodott, de azóta szégyelli.
.a képet a Velvettől loptuk el.

Tornado Csocsó Klub
cím: Budapest, VI. kerület, Szív utca 39/b. / Kodály Köröndtől 2 percre/


balról jobbra
Ide járnak Csocsó Istennek hódolni az alattvalók. Sör olcsó, zene az izé, kloziban orrfacsaró pinceszag. Szeretem, mert magyar, azonkívül ötletes freskók és dekoráció, haver a pultos, hideg a sör. A védőüveg nélküli asztalokról időnként föld körüli pályára áll egy-egy spídesebben megküldött labda.

A tornádó pusztító erejű forgószélben megnyilvánuló meteorológiai jelenség. Jellemzője, hogy a hevesen örvénylő légoszlop a viharfelhőből indul ki, és a földfelszínnel érintkezik. A földet el nem érő felhőtölcsért tubának hívják. (wiki)

És a videót is loptuk, az sem saját. Uncsi ez a blog, nem? Menjek dolgozni? Mellesleg utálom a csocsót, még a csajoktól is kikapok, a Rocktogonban az asztal alatt mászattak ezek a teroristák. Annyira szar a kézügyességem, hogy a recskázást is másra kell bíznom.

Ha nem értesz a játékhoz, írjál róla.



Darth Vader Nagyúr és az Erő velünk van.
még egy slukkot?

Superman elintézi Vadert
A csocsó egy asztalon játszott labdajáték. Nagy népszerűségre tett szert az utóbbi években; megjelent a szórakozóhelyeken, munkahelyeken, közösségi eseményeken, fesztiválokon.

Az első játékváltozatok Franciaországban és/vagy Németországban jelentek meg az 1880-1890-es években. Azóta a játékból sport lett, a nemzetközi színtéren változatosabbnál változatosabb asztalok jelentek meg. A mai ismert változatot 1922-ben (október 14-én) alakította ki és 1931-ben (november 1-jén) szabadalmaztatta egy észak-londoni, angol származású lakos, Harold S. Thornton. Magyarországon jelenleg az olasz típusú asztalok vannak fölényben. Világszinten ismertebb típusok közé tartozik a német Tecball, a francia Bonzini, az olasz Garlando, illetve az amerikai Tornado.

A 90-es évekre tehető, amikor egyes csocsó játékosok számukra külföldi versenyek rendszeres látogatói lettek, a kapcsolatok kezdtek kialakulni, már létező szövetségek együttműködésükről biztosították egymást, minek következtében 2002-ben hivatalosan is jogerőre emelkedett a csocsó országos szövetségeinek nemzetközi szövetsége: az International Table Soccer Federation (ITSF).
Alapító tagok: Amerikai Egyesült Államok , Belgium, Dánia, Franciaország, Németország, Kína és Olaszország. Azóta a tagok listája már a harmincat is meghaladta.
Magyarország 2004-ben csatlakozott a szervezethez.(Macsosz)

A nemzetközi szövetség keretbe önti a szövetségek működését, összehangolja az egyes országok versenyeit, közös szabályrendszert és útmutatást ad, melynek köszönhetően a sport éretté válhat a WADA, AGFIS, IOC nemzetközi szervezetekben való részvételre. (wiki)

vihogni kell
sárgák a fekák ellen
Az utóbbi harminc évben a tudósok az oroszlánoktól a hiénákon át a harcos hangyákig, tanulmányozták a ragadozó-préda viszony jellegét. Sokkal jobban értjük már, hogyan védekezik a préda. Az olyan állatok, mint a zebra vagy a karibu, nem azért élnek csordában, mert társaságkedvelők; a csoportosulás nem más, mint védekezés a ragadozók ellen. Nagyszámú állat nagyobb éberséget jelent. A támadó ragadozókat pedig gyakran megzavarja, amikor a csorda minden irányban szétszóródva menekül. Mutass a ragadozónak túl sok célpontot, és gyakran egyiket sem üldözi.

Ugyanez áll a madárrajokra vagy a halivadékokra - ezek az összehangolt csoportos mozgások megnehezítik a ragadozók számára, hogy kiszemeljenek egyetlen egyedet. A ragadozókat az vonzza egy állat megtámadására, hogy az valamilyen módon különbözik. Ez az egyik oka, miért támadnak meg oly gyakran kicsinyeket: nem csupán azért, mert könnyebb prédát jelentenek, hanem mert máshogy is néznek ki. Ugyanígy a ragadozók több hímet ölnek meg, mint nőstényt, mert a nem domináns hímek hajlamosak arra, hogy a csorda szélén bóklásszanak, ahol jobban észrevehetők.
Valójában, úgy harminc éve, amikor Hans Kruuk a Serengetiben a hiénákat tanulmányozta, megfigyelte, hogy ha egy állatra festéket kent, akkor mérget vehetett rá, hogy a következő támadás alkalmával azt ölik meg. A különbözőség hatalma ez.
Így az üzenet egyszerű volt. Maradjatok együtt. Maradjatok ugyanolyanok.
Ez volt a legnagyobb esélyünk.
(Crichton: Préda)

Tornádó Csocsó Klub
hat játékasztal
További képek a Tornádó belsejéből

Csocsós kocsmák, csocsós bejegyzések: 42 a Karma Pointban + Trapéz a Közgáz mellett + Bakegér Borozó + Stáhly Pince +  3. Megálló: Jimmy utolsó kocsmája + az Avar + Dürer Kert + Pánik az Irányi utcában + Kávés Katica sörözője + Pál-völgyi cseppkőbarlang + Rocktogon, négykézláb, asztal alatti megaláztatásokkal

Nincsenek megjegyzések: