2010. november 24., szerda

Rózsadomb blues

Ereszmagasság, tudjuk, engedélyeztetés, korrupció, éheznek a politikusi zsebek. Mint ruhánkon a gomb, az vagy, Rózsadomb. Irigykedjen és/vagy pfújoljon :)

Először a feltörekvő pártfunkcik kedvéért teleszórták villaszerű panelokkal, hogy aztán a gengszterváltás utáni újgazdagok véglegesen hazakúrják pöffeszkedő ízléstelenséggel a Rózsadombot, a II. kerület villanegyedét. Jaj. És errefelé lakik a baloldal és az antifák uccsó reménye, a lotyószájú Gyurcsány Ferenc egy zsidóktól ellopott villában.


Rózsadomb Budapest városrésze a II. kerületben, Budapest és Magyarország egyik leghíresebb és legnagyobb presztízsű lakóövezete. (wiki)




Szomszédok irigykednek: villák proletárjai






A városrész előkelő villáiról, híres lakóiról vált ismertté. A lakásárak igen magasak, 2006 végén a négyzetméterenkénti 400-500 ezer forintot is meghaladták [2], amivel az ország egyik legdrágább környéke. Kitüntetett helyzetét kiváló adottságainak köszönheti. A belváros közelsége (1,5–2 km) ellenére csendes, nyugodt, tiszta levegőjű terület. Tágas, kiterjedt zöldterületekkel, ősfás parkokkal rendelkezik. Hegy jellegéből adódóan egyedülálló panorámája van a Budai-hegységre, a Várnegyedre, az Országházra, a Dunára és a Margitszigetre.
A beépítettsége változatos képet mutat. Megtalálhatók itt patinás századfordulós villák, melyek ma gyakran cégközpontokként, magánklinikákként, nagykövetségekként szolgálnak, a zöldövezeti társasházi lakások és természetesen az elhíresült rezidenciák is. (wiki)

Rózsadombi lakótelep: panelarisztokrácia, kilóg









Zene! Hobo Blues Band: Rózsadomb Blues.

2 megjegyzés:

pajtid írta...

helóság!
itt voltál és nem jöttél be egy kis szikkadt kenyérre... jó budai víz is lett volna...
legközelebb szólj, kérlek!
kiválóan nyomogatsz!
csákómákó

BB írta...

maj' legközelebb, addig Pesten igyunk