2010. november 8., hétfő

Kapolyi László

Megjelent a Népszava, benne van a pék fasza,
Aki nem vesz Népszavát, vegye be a pék faszát
Nád, nád, nád, baszom az anyád
Azért ültél az ölembe, viszket a picsád
Mert hogy én tégedet nagyon szeretlek
Baszom azt a girbe-görbe büdös seggedet
Ki látott már ilyen csodát, hogy a picsa maga dudál
Felfújja a két pofáját, kidugja a szopókáját
Libamáj, libamáj, bőgősnek a fasza fáj
Az én káróm lődörgös, kapja be a nagybőgős
Három tányér bableves, baszd az anyád, ne nevess
Fakanál, fakanál, apád fasza ki-bejár

Kapolyi László, szeretünk.
Többek között miattad ilyen zsír hely Magyarország
Harcképcsarnok, 2006, Vörösmarty tér, MSZP rendezvény. Kapolyi László vagy nem Kapolyi László? A kezdő paparazzi zavartan vakarja, a nagy macher titokzatosan mosolyog.

Menedzser Magazin: Honnan jön ez az erős kötődése a szociáldemokrata eszményhez?


Kapolyi László: Családi vonatkozásnak köszönhető. Édesapám főszámvevő volt Újpesten, amely akkoriban még önálló város volt. A főszámvevő a polgármester utáni második gazdasági vezetőnek számított. Apám barátja volt Kelemen Gyula, a képviselőtestület szociáldemokrata tagja, róla neveztem el az alapítványomat. Amikor a zsidótörvények megjelentek, akkor apám mondta a polgármesternek, hogy az újpesti adóbevételek 80 százalékát öt zsidó család adja. Nem túl korrekt beszedni az adót, és megvonni a gyerekektől a tejet. Apám pechjére, akkoriban a Pest megyei alispán Endre László volt. (Endre a nyilas párt egyik alapítója, a magyarországi deportálások fő szervezője volt – a szerk.). 


Endre apámat büntetésből órák alatt Kecskemétre helyeztette. Néhány év múlva újabb óriási pofon volt az apámnak, hogy 45 után B-listázták, aztán 48-ban elvették a nyugdíját. Kelemen Gyula próbált rajta segíteni, de aztán ő is koncepciós per áldozata lett, és életfogytiglani börtönbüntetést kapott. Apám szerintem pszichoszomatikus alapon megbetegedett, és abban az újpesti kórházban halt meg, amelyik alapításában tevékenyen részt vett. Egyetlen gyerekként nem volt más választásom, az egyetem mellett éjszaka az Astoriánál a metróépítkezésen dolgoztam. A mai fiatalok kedvéért azért megemlíteném, hogy ez marha jót tett az embernek. Anyai ágon is érdekes a családom, mert nagybátyám Wallenberg segítőjeként 2500 zsidó gyereknek adott menlevelet a Krisztina körúti templomban. Ezt a nagybátyámat csak az mentette ki nyilasház pincéjéből, hogy korábban József főherceg miséző papja volt.






3 megjegyzés:

Antal Dániel írta...

ezt biztos olvastátok, de hátha mégsem:
http://index.hu/belfold/2010/10/24/hova_tunt_a_magyar_titan/
elgondolkodtató, nem?

BB írta...

Köszi a cikket, tanulságos

Névtelen írta...

ne vágd ki az öreg fát, akassz rá kommunistát!