2010. augusztus 25., szerda

Tesco Veszprémben: Allegro Cafe és Gyorsétterem

Allegro, Tesco, Veszprém
Tesco nap, 3. alámerülés

Tescoban jártunk, kell ez az érzés.

Allegro Café és Étterem
cím: Veszprém, Külső-Kádártai út 3. (Tesco)
Tel: 88/564-950. Ha Ön rendelkezik félóra ebédidővel és szeretne egészséges...

Bár a Tescoban bérelnek helyet gyorséttermüknek, teletömött bendővel és mosolygósan távoztunk. Naponta mintegy 1,5 l nyálat, 2 l gyomorsavat, 2 liter hasnyálat és mérhetetlen mennyiségű bélnedvet termelünk. Ez összesen mintegy 7-9 l! (Pieper) Átérezzük a helyzet komolyságát, a folyadékpótlás hasonló mennyiségű sör bevitelével történik.

Dönergirosz 850 Klassz FM-mel sújtva. Öntet ingyé, tunkolj, proller.


A Legkisebb Is Számít :)

Allegro, Veszprém
A rendkívüli munkáért járó bér elsíbolása a lap szerint azt jelenti, hogy csak 2009 szeptembere és 2010 májusa között 365 millió forintot nem fizettek ki mintegy tizennyolcezer Tesco-dolgozónak. Ha a gyanú beigazolódik, a múlt év februárjáig visszamenőleg a teljes ki nem fizetett javadalmazás elérheti a 700 millió forintot a dolgozóknak így ki nem fizetett összeg. (Heti Válasz)

A BBC tegnap este mutatta be azt a titokban készült dokumentumfilmet, amit a két áruházi dolgozónak álcázott operatőrük a legnagyobb ottani áruházakban, a Tescoban és a Sainsburysben forgatott. A filmben látható, ahogy a dolgozók meghamisítják a friss árukon feltüntetett szavatossági és eladhatósági határidőket, illetve a hűtésre vonatkozó adatokat, majd az árut eladják. Az áruházak menedzserei a dolgozókkal ugyanazt a kést használtatják nyers és sült hús, illetve hal szeletelésére, ugyanazzal a nejlonnal borítják le estéről estére az el nem adott "friss" húst.


"A Tesco annak alapján fog megítélni téged, hogy te menynyi pénzt tudsz csinálni" - kommentálta Audrey Brownnak, az egyik beépült riporternek a Tesco egyik menedzsere, miért "érdemes" hat nappal meghosszabbítania egy tétel bárányhús fogyaszthatósági dátumát. Hogy mi számít frissnek, azt az áruházi menedzserek gyakran szimplán szaglással döntötték el, és ha az áru nem volt büdös, arra utasították a dolgozót, hogy írja át rajta az eladhatósági, illetve fogyaszthatósági dátumokat. De azzal is trükköznek, hogy a lejárt szavatosságú maradékot, összevegyítették a valódi friss termékkel. A Sainsburysnél a takarékosság szellemében a dolgozók esténként ollóval vagdosták le a "friss hús" megbarnult szélét - olvasható a Népszabadságban.

A brit Tesco egyik legnagyobb készétel-beszállítójánál az üzem padlója tocsogott a vizelettől és barnállott a fekáliától, amit a munkások a csizmájukon hordtak be. A Sainsbury-szállítónál ellenben lefilmeztek egy vödörnyi oszladozó, férgekkel elborított döglött csirkét, amit az áruház polcaira szánt élők között tároltak.

A Sainsburysnél a film nyomán vizsgálatot indítottak. A Tesco a BBC-nek küldött nyilatkozata szerint a film "mélységesen hamisan ábrázolja" a Tesco üzleti tevékenységét. "Nem kellene a fogyasztókkal azt elhitetni, hogy a film a láncnál rendszeresen előforduló hibákat leplez le" - áll a lánc válaszában, amelyben azt írják: "elégedettek vagyunk, mivel alaposan megvizsgáltuk az áruházat és beszállítóinkat, és a filmben ábrázolt esetek nem jellemzik azt a magas minőségi színvonalat amire törekszünk". Igaz, hozzátették: "elővigyázatosságból" átképzik a lefilmezett üzletben dolgozókat.
(privátbankár)









Allegro, Tesco, Vesprém

További Tescoságok: Betyáros Étterem a szegedi Tescoban + Il Treno a pesterzsébeti Tescoban + Csibefaló gyorskajálda Soroksáron, Auchanban, Madarasteszkóban

Nincsenek megjegyzések: