2010. január 9., szombat

Forradalom Ferencvárosban?

MSZP, Mátyás utca,  Ferencváros,  Lónyay utca,  IX. kerület,  Magyar Szocialista PártNévtelen nevű kedves olvasónk hívta fel a figyelmünket a Lónyay és Mátyás utca sarkán levő, szarral leöntött, bevert ablakú hajdani MSZP irodára. Talán valami lokális forradalom volt Ferencvárosban és mi kimaradtunk belőle :(

A hordóban vörösbor volt, és a párizsi Saint-Antoine negyed szűk utcájának földjét festette vörösre. De vöröslött tőle sok kéz is, meg sok arc, sok pőre láb és sok facipő. (…) Azoknak, akik a dongákat szopogatták mohóságukban, tigrispofát festett a vörös latyak, és egy szurtos tréfacsináló, akinek a fejéről hosszú, mocskos hálósipka löttyent alá, a sáros borseprőbe mártotta ujját, és felírta egy falra: VÉR.

Lehettek vagy ötszázan, de úgy táncoltak, mint ötezer ördög. A saját danájuk muzsikált nekik. A népszerű forradalmi indulóra járták, amelynek olyan dühös a ritmusa, mint a közös fogcsattogtatás. (…) Nincs az a közelharc, amely félig oly ijesztő lehetett volna, mint ez a tánc, annyira látszott rajta, hogy valamikor ártatlan, egészséges időtöltés volt, amíg rajta nem hagyta a keze nyomát az Ördög, olyan eszközzé torzítva, amely ma már csak arra jó, hogy bőszületig hevítse a vért, eltompítsa az érzékeket, és vassá változtassa a szívet. (Dickens a forradalomról)




Kapcsolódó: Piros pont kiadó, az SZDSZ óbudai székháza, Magyar retek: az MSZP józsefvárosi irodája, Megkerült Lasz György emléktáblája (In-Kal)

4 megjegyzés:

KluKlux írta...

nem én tettem

városjáró írta...

ez az iroda már három éve üres. nem nagy kunszt bebaszni az üvegét. bár az elején "még csak" rohadt körtével dúsították az ablakpárkányt. mára felfejlődtek :)))

BB írta...

jaja, nem kell nagy bátorság :D

BB írta...

Mindent óvatoskodjunk el bátran!